måndag 23 februari 2015

Längtans vårblommor!

I en del trädgårdar finner man verklig ro. Man kan gå runt och njuta av växtligheten och djurlivet och känna harmoni och tillfredsställelse. När man insupit atmosfären, kollat detaljerna på alla gömda ställen bakom träd, häckar och uthus samtidigt som man med jämna mellanrum vilat ögonen vid horisonten för att fånga helheten, så kan man slå sig ner i en skön stol. Sitta där med en kopp kaffe och en god bok. Läsa lite i boken, lyfta blicken och se en fjäril fladdra förbi eller se och höra hur bina surrar i äppelträdens blom. Tiden stannar och man bara är. Det är skönt!

Jag har förmånen att besöka en sån trädgård ganska ofta. Det är min systers trädgård och den ligger på landet där vägen slutar och skogen tar vid. Där dånar inte stadens ljud utan där råder bara naturens eget brus.

Det är en av mina absoluta favoritplatser och jag har lånat lite vårkänslor därifrån för att muntra upp mig lite en dag som denna då snön har yrt och våren varit som bortblåst.

En gång med kalksten där blåsipporna
(Anemone hepatica) blommar i skarvarna.
En blåsippa (Anemone hepatica) med rödaktiga blommor.
Snödroppar (Galanthus nivalis) och solgula krokos (Crocus) i mängder och...
....snödroppar ackompanjerade av blå krokus och.....
......denna varmt gula krokus som jag tror är en
bägarkrokus (Crocus chrysanthus).
Min systers bin gillar krokusarna som erbjuder
nektar riktigt tidigt om våren.
Julrosen (Helleborus niger) är ju, som alltid, underbar.
Julrosen får avsluta för den här gången men jag kommer alldeles säkert, i min blogg, återvända till min systers trädgård då och då för att hämta inspiration och njutning. Tack kära syster för de fina bilderna och tack alla ni som tittar in här hos mig ibland.

Många vårliga kramar!
Anna-Karin

7 kommentarer:

 1. Låter som en härlig trädgård. Precis så där som jag tycker det ska vara. En trädgård som laddar upp batterierna och ger ro i själen. Tack för de fina vårbilderna/ Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja min systers trädgård är verkligen underbar och dessutom med den vackra naturen runtomkring som ramar in.

   Radera
 2. Snart snart ser det ut så där igen.
  Borden kan du se lite av när jag just sågat ner cypressen. Annars har jag inte kommit längre med det. Men håll ut det kommer garnerat bilder på det.
  Ska bara röja upp allt först och gräva 100 m gångar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt med blåsipporna! Inte konstigt att du trivs där - det skulle jag också göra!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Härliga vårbilder, längtan är stor nu. Wow vilket hav av blåsippor.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vad vackert du beskriver trädgården. Ska försöka se med "dina" ögon, istället för att se och tänka på vad som behöver göras, det är ju så en trädgård ska upplevas, som en njutning mellan arbetspassen. Tack för dina fina ord och kom så ofta du vill.
  Kram från syster Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte vore så långt att åka så skulle jag nog komma så ofta att du blev riktigt less på mig. Men jag kommer nog snart nu när det börjar bli vårkänning. Kraaaaam Anna-Karin

   Radera