torsdag 24 mars 2016

Glada påskkäringar och Glad Påsk!

Det börjar bli dags för incheckning för resenärer som ska till Blåkulla. Själv kan jag nog inte åka i år för kvasten har gått sönder och katterna vill inte följa med. Ett och annat besök hos några goa påskkäringar och gubbar kommer det det dock att bli och det ser jag verkligen fram emot.

Några bilder på häxor som jag träffat på Blåkulla förr om åren kommer i alla fall här, som en liten påminnelse om den under påsken så välbesökta semesterorten.

En del häxor var av modell äldre ......
...... andra lite yngre och sötare ....
....... eller yngre och ruskigt otäcka.
Åter andra hade fått ovärderlig hjälp med makeupen.
Jag tycker om påsken eftersom den är så lång. Man hinner fixa lite go mat och träffa nära och kära och ändå ta det lugnt. Att gå ut och plocka in lite påskris är bara skönt och mängden pynt är, i alla fall hos mig, väldigt begränsad. Det mesta jag pyntar med är sådant som vi gjort tillsammans med vår dotter. Att ta fram påsklådan väcker alltid kära minnen.  
En mycket nöjd tillverkare av påskpynt på den tiden då det begav sig ......
...... och här står fortfarande de små kycklingarna 12 år senare.
Även om jag tar det ganska lugnt på påsken vill jag inte vara utan den vårliga krukan vid ytterdörren, som hälsar påsken välkommen.Från början hade jag tänkt mig något riktigt färgsprakande
i rött, orange och gult men jag fastnade, inte helt oväntat :-),
för den ganska klassiska kombinationen av vitt, gult och lila.
Riktigt mörklila penséer med gul mitt till gula
cyklamennarcisser  `Tête à Tête´ och .....
....... vita narcisser med gul mitt längst bak i krukan. De står
fortfarande i knopp, men med tanke på att de heter
Narcissus `Sir Winston Churchill´ så kan de väl
knappast bli annat än storslagna :-)
När jag tog en runda i trädgården såg jag att det inte bara var blommorna i krukan på trappen som hälsade påsken välkommen.
Den första krokusen hade vågat sig fram.....
....... och årets första lungört slagit ut. 
Det är vår på riktigt!
Glad Påsk alla goa påskgubbar och påsktjejer!
Kram Anna-Karin

15 kommentarer:

 1. Gillar också påsken men pyntar inte så värst mycket längre. Gillar dock att påsken känns som ett startskott på våren och nu är det verkligen härligt att gå på jakt i trädgården efter alla små tecken på vår:) Glad Påsk/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, påsken är på något vis lite som en start av våren och det börjar hända mer och mer i trädgården för varje dag. Glad Påsk önskar jag dig och de dina också! Anna-Karin

   Radera
 2. Har precis nu läst om varifrån påskfjädrarna kommer och känner att några påskfjädrar kommer jag inte att köpa mer. Tröstar mig dock med att de jag har är gamla. Jag brukar plocka ner dem och spara dem från år till år, men hade jag läst om de stackars djuren de kommer ifrån så hade de aldrig kommit upp överhuvudtaget. Att vara människa är inte alltid något att vara stolt över med tanke på hur vi beter oss.

  SvaraRadera
 3. Det var flera riktigt fina påskkäringar i olika åldrar, både skrämmande och söta.
  Vilken fin vårkruka, man blir så glad av dessa tidiga blommor som tål att stå ute nu när vi längtar efter grönskan. Hoppas rådjuren håller sig borta.
  GLAD PÅSK och kram!
  Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, hoppas verkligen att rådjuren inte kommer åt att äta av penseerna. Krukan står längst upp på trappen men vem vet, de kanske kommer på att de kan sticka in huvudet genom trappräcket........ Roligt att du gillade påskkäringarna. :-)
   Kram, kram och Glad Påsk

   Radera
 4. Underbara häxor du har träffat på dina resor.
  Fint du gjort i dina krukor. Jag har en del men de är inte klara liksom. Hoppas du får en skön påsk.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Supersöta häxor, både små och stora.
  Kul att få pynta lite på bron inför påsk.
  Är lite avundsjuk på att det är barmark och blommande vår växter hos dig. Här ligger allt fortfarande under rätt djup snö.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just den här tiden är nog skillnaderna som störst i vårt avlånga land och jag blir också lite avundsjuk när jag kikar på hur det ser ut nere i de södra delarna. Rena sommaren där medan ni fortfarande har massor med snö och vi är lite mittemellan. Förstår att du längtar för de där första små blommorna gör en så glad.
   Glad Påsk!

   Radera
 6. Uj,uj! Själv var jag startklar till en flygtur till Blåkulla, men fick fel kvastleverans och katten Maija vägrade att byta kläder - det går ju inte att åka dit med en rosa katt ,-))!
  Jag få väl gadda ihop mig med andra kärringar som inte kom iväg ;-))!
  GLAD PÅSK!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej en rosa katt släpper de nog inte in och typ vanliga piasavakvastar är nog inte heller okej. Vi får väl stanna hemma i år och låta de mer kvalificerade ge sig ut och flyga :-)) Glad Påsk!

   Radera
 7. Och nu svider det extra att jag inte var beredd med kameran när kärringarna och en gubbe kom igår. Gillar att man får skoja till det på påsken och blommor känns viktigare än pynt.
  Glad påsk
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får passa på när man får besök av de små påskgubbarna och gummorna numera. Tiden när jag var mitt uppe i det känns som väldigt länge sen. Brukar dock ha lite godis hemma för en och annan kommer fortfarande förbi för att lämna påskbrev. Håller med om att blommorna är viktigare och nu är de extra kära när allt annat fortfarande är lite brunt.
   Glad Påsk! Anna-Karin

   Radera
 8. Fnissar glatt åt de tjusiga påskkärringarna, kul att spöka ut sig lite. Ha nu en fin påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, det ska jag ha och önskar detsamma till dig.
   Vi får väl akta oss ifall det kommer några ruskiga påskkärringar :-)

   Radera