torsdag 13 april 2017

Det är skrutt med påskkärringen!

Lite skruttigt känns det. Ont i halsen och öronen. Lätt feber och ganska orkeslös. Påskgubben är det än värre med. För honom är det sängläge som gäller. Påskbarnet är dock på bättringsvägen efter mer än en veckas sjukdom med återkommande feberattacker på närmare fyrtio grader. Det finns således hopp, men jag tror inte någon av oss kommer orka upp på kvasten i år.  :)  Men vem vet.

Beskriver hur jag känner mig ganska bra :)

Jag tittade lite medlidsamt på den gamla vinterkrukan på trappen och tänkte att den såg bra ledsam ut. Inte mycket till Glad Påsk där precis. Med lite alvedon tog jag mig till blomsteraffären för att fixa något lite mer humörhöjande.

Det kändes bättre!
Och gladare!
Jag tycker om lite annorlunda narcisser.
Den här heter 'Cassanova'.
Det är något annat än en krasslig påskgubbe det. :)
Vanliga påskliljor är också underbara.
Här tillsammans med en viva.
Klövern kunde kanske ge tur och snabbt tillfrisknande.
Tänkte jag.  Hittade ingen fyrklöver men hoppas ändå.
Tog en liten sväng i trädgården och hittade de här backsipporna
som jag tyckte såg ut lite grann som små gullefjun.
Gick in och hämtade fram den obligatoriska påsktuppen
och några andra små glada figurer.......
.......... och ska snart ta med mig den här till soffan
och vila mig i form till påskafton.
Mmmmmm ........

Glad Påsk alla goa och glada påskkäringar, gubbar och ungar.
Anna-Karin

19 kommentarer:

 1. Så tråkigt med feber och halsont men du har i alla fall lyckats med vårplanteringarna i krukorna. Härliga färger och mycket vacker narciss.
  Hoppas du får en skön stund i soffan med påskäggen och att ni kryar på er.
  Glad Påsk!
  Kram/ Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite trist att bli sjuka men inte helt oväntat med tanke på "påskbarnets" rejäla förkylning och feber. Soffan är skön men ska snart flytta mig till sängen ������ Roligt att du tyckte om planteringarna. Har täckt dem inför kommande kyla och snöfall. BRRR.
   Glad Påsk och kram!
   Anna-Karin

   Radera
  2. Den klarade visst inte av att få med tecknen utan gjorde frågetecken. Det var sovbilder :)

   Radera
 2. Krya på er. Hoppas att ni får en skön påsk i alla fall.
  Kramar från Joakim med familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma till er och hoppas verkligen att vi inte smittat er.
   Kram Anna-Karin

   Radera
 3. Du har i alla fall sjukdom att skylla på, det har inte jag :( Inga fina påskkrukor här inte :( Tror jag avvaktar till efter påsk, men man vet aldrig, kanske jag överraskar mig själv :) Mitt humör blev också på topp av att se dina fina krukor, tack för det :) Krya på er nu hela familjen! Kram/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monne! Det är nog inte så dumt att vänta till efter påsk med krukorna, i alla fall inte om ni har samma väder som vi. 2-3 dm snö och blåst. Mina krukor är nu täckta och jag känner mig inte så smart som ilade iväg och handlade. Skruttväder och eländig förkylning men ska det komma är det ju lika bra att de kommer samtidigt. :) Roligt att krukorna höjde ditt humör också.
   Glad Påsk och kram!
   Anna-Karin

   Radera
 4. Hrejsan! Det är otroligt hur långt man kan komma med Alvedon! Du fixade både det ena och det andra och vilket fint resultat!
  GLAD PÅSK!
  Krya på dig!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Alvedon är bra men idag känns det inte som om det skulle ge samma fart och resultat. :) Känner mig ganska vissen och ska nog ligga riktigt lågt. Roligt att du tyckte det blev fint. Kände att jag inte ville ligga inne under påsken med en vissen kruka på trappen. Dammtussarna här inne får nog dock vara kvar :) Energin får gå till lite god mat istället i väntan på att förkylningen ska ebba ut.
   Önskar dig en Glad Påsk Anja!

   Radera
 5. Krya på dig Anna- Karin! Trist, tråkigt och påfrestande men Blåkulla får vänta. Här finns inga vackra krukor heller trots att jag inte drabbats av någon trist influensa.

  Ta det lugnt och kom igen när krafterna återvänt.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! Det ska bli skönt när vi känner oss friska igen. Det är väl så att man inser hur tacksam man ska vara när man är frisk, och över att man drabbats av något som man vet går över. Idag har vi strålande sol och gnistrande snö och det är nog årets vackraste vinterdag, på påskafton :) Det känns lite upp och ner men fint är det.
   Glad Påsk och kram!
   Anna-Karin

   Radera
 6. Aj då, låter inget kul alls! Något på gång här också att döma av alla nysningar och huvudvärk. Men krukorna blev fina efter uppfräschningen.

  Krya på dig och Glad Påsk! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du slapp förkylning och att det inte blev något av din huvudvärk och dina nysningar. Här fick påskfirandet ställas in, men idag känner jag mig lite bättre. Gubben min är dock fortfarande riktigt risig. Önskar dig en fortsatt fin påskhelg, och som sagt, att du slapp förkylning.
   Kram Anna-Karin

   Radera
 7. Nämen, så trist att ni däckat lagom till påsken och allt! :( Fina krukor fixade du till i alla fall, hoppas de klarar kylan bra nu.
  Glad påsk och krya på er!!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi prickade in påsken och långledigheten fint :) Det blev en lite lugnare helg än vi tänkt oss. Krafterna återvänder dock så smått och det känns skönt. Krukorna slokar lite. Jag har täckt dem och förhoppningsvis klarar de sig om bara kylan vill ge sig lite. Ni har det kallt ni också har jag sett. Burr burr!
   Önskar er en fin fortsättning på helgen!
   Kram Anna-Karin

   Radera
 8. Här hittar man inga tyvärr inga ovanliga narcisser i butikerna. Jättefint blev det i dina krukor och färg piggar upp.
  Hoppas ni kryat på er!
  Kram/Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi är på bättringsvägen men hostar oss fortfarande igenom nätterna och det tar lite på orken. Men det blir bättre och bättre ..... :) Det finns en liten privat växtaffär här som brukar ha lite annorlunda och roliga växter, och som jag förstås inte kan låta bli att botanisera i då och då. Hoppas allt är bra med er!
   Kram Anna-Karin

   Radera
 9. Hur mår du nu? Hoppas att du mår bättre. Inte kul att bli sjuk och extra trist när det är långledigt. Vackra krukor blev det i varje fall. Snyggt med det mörka som lyfter fram färgerna ännu mer. Och backsipporna som är på väg ser verkligen ut som gullefjun. Jag hade vita backsippor i många år i min vita rabatt men tror att de flesta dessvärre försvunnit. Det var nog inte en optimal växtplats för dom.

  Krya på dig nu och ha en skön helg! Nu hejar vi fram våren!

  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita! Så snällt att undra hur det är med mig. Är absolut på bättringsvägen. Både jag och min man känner att orken börjar återvända. Så skönt! Förkylningar är aldrig roliga men den vi fick var lite utöver det vanliga. Kan inte tro att jag hostat och varit så "tjock" i halsen, näsan, öronen och huvudet" nån gång tidigare. Det var roligt att jag fick krukorna planterade innan det drog igång. Det mörka gräset är fint men tyvärr inte vinterhärdigt utan måste förvaras frostfritt. Kunde inte motstå det ändå. Synd på dina backsippor. Mina står inte heller optimalt för egentligen ska de nog ha ett lager grus runt sig så att det är absolut torrt kring rothalsarna men finns lagom med fukt inunder till rötterna. Härliga är de i alla fall men allra gladast tycker jag man blir om man hittar dem i det vilda.
   Önskar dig en fortsatt fin helg!
   Kram Anna-Karin

   Radera